web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

29-11-2009. Sint Nicolaasloop, Zwolle

Het was al druk bij aankomst op het parkeerterrein van camping Agnietenberg waar ook het clubhuis van Skivereniging Zwolle is gehuisvest. Naast een jeugdloop van 1,5 km konden de ouderen zich inschrijven voor de afstanden van 5-8 of de 16,1 km. Het startschot werd om 11.00 uur gegeven door St. Nicolaas waarna ruim 140 atleten vertrokken voor hun afstand. Het schitterende parcours ging over verharde wegen en fietspaden rondom Zwolle.
Foto's gemaakt door Gea Scheuneman, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor een uitslagenlijst, zie website: Skivereniging Zwolle
Voor een hardloopverhaal, zie: website: Iris Bouman

28-11-2009. 1ste Vollemaansloop, Eelde




Men mag wel spreken van een groot succes deze 1ste Vollemaansloop, georganiseerd door de wandel- en hardloopclub "Steeds Beter".
Regende het 's middags en in het begin van de avond nog pijpenstelen, bij aankomst bij VNN Hoog-Hullen was het gelukkig droog. Het hele terrein had men verlicht en bij de inschrijving was het al gezellig druk waar iedere deelnemer een verlichting kreeg aangeboden om aan hun kleding te bevestigen. Het startschot werd om 24.00 uur gegeven door Jacques D'Ancona waarna een lange lint van verlichte deelnemers vertrokken in de duisternis voor hun afstand van 10,1-21,1 of 42,2 km. Het parcours bestond uit een grote ronde en verschillende kleinere ronden over verharde fiets- en wandelpaden en over onverharde bospaden in de omgeving van Hoog-Hullen. De paden waren zeer sfeervol verlicht doormiddel van stormlantaarns. De verzorging zowel onderweg als bij de finish was uitstekend te noemen. Na afloop van de prijsuitreiking kon men nog wat bijpraten in de gezellige huiskamer van Hoog-Hullen.
Deze 1ste Vollemaansloop was zeker een bijzondere ervaring en daarom zeker de moeite waard om bij een eventuele volgende editie aan deel te nemen.

25-11-2009. Adriaan Tripbos Marathon, Sappemeer

Een prachtige marathon die voor de tweede keer in Sappemeer door de DFW-Runners werd georganiseerd op een schitterende locatie, het Adriaan Tripbos. Alleen het weer was vandaag een spelbreker, want er stond een stormachtige wind en later op de dag viel er ook nog veel regen. Voor de marathon moesten er 10 en voor de halve marathon 5 ronden van ruim 4 km worden gelopen. Het parcours was grotendeels verhard over fietspaden en een klein stukje onverhard door het Adriaan Tripbos. 6 Atleten stonden aan de start voor de hele marathon en 21 voor de halve marathon.
De marathon werd gewonnen door Lex de Boer uit Avenhorn in een eindtijd van 3.29.27 Als tweede kwam Bennie de Vries uit Stadskanaal over de finish in een tijd van 3.42.15.
Bij de vrouwen behaalde Ineke Scheffer uit Leens de 1ste plaats in een tijd van 4.36.17.
De halve marathon werd gewonnen door Erik Grave uit Annen in een tijd van 1.21.27. Iris Bouman uit Nieuwolda behaalde bij de vrouwen de 1ste plaats, haar tijd was 1.56.15.

Foto's van Gea Scheuneman
, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor meer foto's en een video, zie: Garmt op de loop
Voor een hardloopverhaal, zie: Iris Bouman
Voor een uitslagenlijst, zie: DFW-Runners

De volgende Marathon die door de DFW-Runners wordt georganiseerd is de Meent Kerst Marathon in Glimmen op 20-12-2009. Zie website: DFW-Runners

21-11-2009. Marathon van Leens

Dit was de 4e keer dat de Marathon van Leens werd georganiseerd. Men kon kiezen uit twee afstanden, de halve of de hele marathon. Het parcours bestond uit één grote ronde van 7 km over verharde landwegen, die de halve marathonlopers 3 keer en de hele marathonlopers 6 keer moesten afleggen. 120 Atleten hadden zich ingeschreven waarvan 40 voor de hele marathon en 80 voor de halve marathon. Het startschot werd om 11.00 uur gelost door Jack Hendrickx waarna de atleten vertrokken voor hun gekozen afstand. Waren er verleden jaar door de harde wind die er stond nog veel uitvallers nu was het uitstekend loopweer met weinig wind alleen was het in het begin erg mistig maar in de middag kwam er een vaag zonnetje tevoorschijn.
De hele marathon werd met overmacht gewonnen door Egbert Top uit Tolbert, zijn tijd was 3.04.01. Jorg Kersten uit Hochberg (Duitsland) werd tweede in een tijd van 3.09.55. Als derde finishte Hans van der Veen uit Winkel, zijn tijd was 3.10.17.
De marathon bij de vrouwen werd gewonnen door Regine Dörnte uit Kaltenkirchen (Duitsland) in een tijd van 4.03.51. De tweede plaats kwam op naam van Ineke Scheffer uit Leens, haar tijd was 4.05.19. Als derde finishte Sabine Schneider uit Heimborn (Duitsland) in een tijd van 4.23.35.

Na afloop hoorde men alleen maar positieve reacties van de deelnemers over deze marathon en over het prachtige en snelle parcours door het Groninger landschap en de uitstekende verzorging.

De volgende editie en de 1e lustrum van de Marathon van Leens vindt plaats op 20 november 2010.
Foto's van Gea Scheuneman en Toli Schanssema, zie: Mijn hardloopfoto's
Een verslag, meer foto's en een uitslagenlijst, zie: Marathon van Leens
Meer foto's en een verslag (Duits) van Arne Franck, zie: 100 MC

15-11-2009. Stadsparkloop, Groningen

Vandaag werd onder ideale weersomstandigheden de 1ste Stadsparkloop van het seizoen 2009-2010 georganiseerd. De inschrijving was zoals altijd in het clubgebouw van Groningen Atletiek. Om 10 uur stonden ruim 400 atleten aan de start op de atletiekbaan. Na een aanloopronde van 1 km kon men nog maximaal 5 ronden van 3 km lopen op het prachtige parcours door het Stadspark De 2e Stadsparkloop is op 20 december, voor meer informatie, zie website: Groningen Atletiek
Foto's van de Stadsparkloop, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor een hardloopverhaal, zie website: Iris Bouman

11-11-2009. Sint Maarten Marathon, Glimmen

31 Deelnemers stonden aan de start bij de Sint Maarten Marathon in Glimmen. De start van de 22,4 en 42,2 km was om 11 uur. Voor de start regende het pijpenstelen maar tijdens het lopen was het droog, alleen de marathonlopers kregen tijdens hun laatste ronden nog wel veel regen te verduren. Binnen de korste keren waren de lopers tot op het vel doorweekt. Maar ondanks dat de weergoden deze lopers niet goed gezind waren was toch iedereen weer zeer tevreden over deze prachtige en - zoals men altijd gewend is bij de DFW-Runners - goed georganiseerde Sint Maarten Marathon.
De volgende loop van de DFW-Runners is de Adriaan Tripbos Marathon op 25-11-2009 in Sappemeer. Zie website: DFW-Runners.

Foto's van Gea Scheuneman, zie: Mijn Hardloopfoto's
Voor een uitslagenlijst, zie website: DFW-Runners
Voor een hardloopverhaal, zie website: Iris Bouman

Univé Adrillenloop, Winschoten, 07-11-2009.

De Adrillenloop, een wedstrijd over 15 km werd gewonnen door Jan Stuursma uit Sappemeer in een tijd van 52.07 min., op de voet gevolgd - 500ste sec. later - door Ben Stellingwerf uit Onderdendam. Als derde kwam Jeroen ten Dam over de finish, zijn tijd was 52.41 min. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Yvonne Georg uit Veendam in een tijd van 59.16 min. Tweede werd Renate Kramer uit Bunde (Duitsland), haar tijd was 1.07.52 uur. Als derde vrouw finishte Petra Panneman uit Veendam in een tijd van 1.07.52 uur. Ook stonden er veel recreatieve lopers aan de start, zij konden kiezen uit de afstanden van 5-10- 15 km.
Foto's van de Univé Adrillenloop, zie Mijn hardloopfoto's
Voor een hardloopverhaal, zie website: Iris Bouman
Voor een uitslagenlijst, zie website: Univé Loopcircuit

Halloween Marathon, Glimmen

31-10-2009
Op een prachtige locatie nabij Glimmen werd voor de tweede keer de Halloween Marathon georganiseerd. Na een korte ronde van 2,4 km moesten de deelnemers voor de marathon nog 10 ronden en voor de halve marathon (22,4 km) nog 5 ronden van 4 km worden gelopen. Het parcours ging over verharde- en onverharde ondergrond en over smalle fietspaden. Zoals altijd was de organisatie, de tijdwaarneming en de uitgebreide verzorging weer uitstekend te noemen. Op 11 november is er weer een marathon op dezelfde locatie, De Sint Maarten Marathon. Zie: Loopagenda, DFW-Runners.
Foto's van Gea Scheuneman, zie: Mijn Hardloopfoto's
Zie ook voor foto's: Garmt op de Loop
Zie ook voor foto's: www.ultrafriesen.de
Voor een uitslagenlijst zie website: DFW-Runners