web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *


05-09-2009. Berglauf, Hagen am Teutoburger Wald, Duitsland
Zwaar, heel zwaar, zo kan deze Berglauf, Hagen am Teutoburger Wald het best worden omschreven. Er was op deze zaterdag keus genoeg om voor een loop dicht bij huis te kiezen maar wij, Frans Scheuneman, Egbert Geertsma en Toli Schanssema hadden besloten om aan deze Berglauf mee te doen. De inschrijving en start was bij een prachtig sportpark in Hagen. Frans Scheuneman en Egbert Geertsma hadden zich ingeschreven voor de 20 km. Ik had besloten om 10 km te lopen. Na de start om 14.30 uur ging het al na een paar honderd meter bergopwaarts over verharde wegen, gras- en zandlanen en kronkelige bospaden. Op verschillende plaatsen ging het zo steil omhoog dat veel deelnemers - waaronder ikzelf - moesten wandelen. Er moesten hoogteverschillen overbrugd worden van ongeveer 300 meter. Het parcours met zijn prachtige vergezichten bestond uit één grote ronde van 10 km die de deelnemers van de 20 km 2 maal moesten afleggen. Het werd voor de deelnemers op de 20 km nog extra zwaar gemaakt doordat het in de tweede ronde begon te stortregenen waardoor het parcours heel glad begon te worden en vooral bij de lange afdalingen waar men een behoorlijke snelheid kreeg was het goed uitkijken.
Frans Scheuneman behaalde in zijn klasse een 2. plaats bij de M55 in een tijd van 1.46.00. Egbert Geertsma werd 8ste in de klasse M45 in een tijd van 2.00.03. Ik behaalde op de 10 km een 1. plaats in de klasse M60 in een tijd van 1.02.20.
Na afloop van de prijsuitreiking vond er nog een tombola plaats waar vele prijzen op de startnummers werden verloot. Dit was werkelijk, ondanks dat het heel zwaar was, een prachtige loop.

Foto's van de Berglauf, Hagen, zie:
Mijn hardloopfoto's
Meer foto's van de Berglauf, zie website: Laufen-os.de
Voor een uitslagenlijst, zie website: Laufen-os.de