web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

01-02-2009. Arnoud Magnin Wintercross, Zuidlaren
Er stonden 250 atleten aan de start van deze Wintercross georganiseerd door loopgroep De Drentsche Aa. De organisatie had een mooi maar zwaar parcours uitgezet van 4 km over smalle bospaden, heuveltjes en maisvelden. De start was om 9.30 uur op de Zeegserweg in Schipborg waarna de atleten in een lange lint vertrokken voor hun wedstrijd van 4 of 8 km. Door bevriezing was de ondergrond hard geworden wat het voor de atleten extra zwaar maakte. Ook stond er een snijdende oostenwind en begon het onder de wedstrijd ook nog te sneeuwen, daardoor werd het een echte wintercross.

De 4 km werd gewonnen door Jan Stuursma uit Kielwindeweer in een tijd van 13.59. Bij de vrouwen werd de 4 km gewonnen door Sietske Weide uit Glimmen, haar tijd was 18.52.

Abdi Said van SV Veendam kwam als eerste over de finish op de 8 km in een tijd van 26.31 voor Iwan Kamminga uit Nieuwe Pekela die een tijd neerzette van 26.36. Erwin Rinsma uit Stadskanaal liep ook een goede wedstrijd, zijn tijd was 33.04. Mans Veldsink uit Dedemsvaart kwam over de finish in 40.52. Frans Scheuneman uit Hoogezand liep een tijd van 44.34.

Bij de vrouwen werd de 8 km gewonnen door Lianne de Wit uit Assen in een tijd van 35.28. Hiltje Venema van loopgroep De Drentsche Aa finishte als tweede in een tijd van 35.59.

Foto's van deze Wintercross, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor meer foto's, zie website: loopgroep De Drentsche Aa
Voor een complete uitslagenlijst, zie: Uitslagen.nl