web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

15-07-2017. Midzomermarathon, Diever (DR)BUITENLANDSE DEELNAME VOOR MIDZOMERMARATHON DIEVER KOMENDE ZATERDAG
Vele jaren werden de drie marathons in Diever, de Drents Friese Wold Marathon in maart, de Midzomeravond Marathon Mits Juli en de Boscross Marathon op de tweede zaterdag in December, vanuit het Dingspilhuus georganiseerd door de St.Sport Promtie Diever en SV Friesland maar omdat deze dreigde dicht te gaan heeft men bij Groepsaccomodatie Het Kasteel Kasteel 19 7981 AN Diever een nieuwe plaats gevonden om de inschrijvingen te doen, er is voldoende kleed/douchegelegenheid en ruime recreatiezaal waar het gezellig nazitten is. Ook de Wandelvierdaagse is hiervandaan gestart en ook dat was een groot succes, iedereen was vol lof over de gastvrijheid daar.
De starts van de 42.2-30-20-10 km is naast deze accommodatie. De route die is uitgezet in het Drents Friese Wold is 10 km, de marathonners lopen eerst twee rondjes dorp en komen dan op de route. Omdat het warm kan zijn in deze maand zijn er drie verversingsposten onderweg met sportdrank, vruchtendrank, thee, Coca-Cola, bananen en ontbijtkoek, ook is er een sponzenpost bij en na de finish is er ook warme bouillon en sinaasappels bij de verzorgingskar.  Om de 5 km staat de afstand aangegeven.  Prijzen zijn er niet te winnen maar wel krijgt de snelste loper van elke afstand een boeket bloemen aangeboden zodra hij of zij over de finish komt. Hier staan marathonklokken en ook bij de doorkomst staat een klok. Al de tijden worden genoteerd en komen op de site www.dieversportief.nl Staatsbosbeheer en de Gemeente Westervelde gaven toestemming voor deze loop.
Ruim 70 deelnemers schreven zich in voor deze midzomeravondmarathon in en daar komen zaterdag 15 juli nog wel een flink aantal bij. Opvallend is het aantal buitenlandse lopers, uit België en Duitsland, maar ook uit Engeland, Chicago, en Hong Kong. Ook de veellopers komen weer naar Diever. Sjoerd Slaaf uit Groningen mede bedenker van deze marathon heeft nu 926 marathons op zijn naam staan en Ineke Scheffer uit Leens gaat voor haar 712e maar er zijn er ook die voor het eerst een marathon willen volbrengen.
De vrijwilligers zijn weer benaderd en hebben hun medewerking toegezegd, Op de route die dit keer na de start via de Haarweg om camping Diever heen gaat naar de Bosweg omdat er deze avond ook weer een openluchtspel wordt opgevoerd, via de Studentenweg gaat men langs Het Wildrijck en Groningerweg naar de finish of door voor de volgende ronde. 3 verzorgingsposten op deze route.
De EHBO Diever is ook aanwezig om als het nodig is hun diensten te verlenen. Aanmelden kan tot half vijf in Het Kasteel.De start van alle afstanden is om 17.00 uur.