web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

30-04-2017. 4 Mijl van Diever (DR)

PITTIGE GROENE 4 MIJL VAN DIEVER. RUIM TWEE HONDERD DEELNEMERS AAN DE START
De 1e 4 mijl van Diever is een succes geworden, de SV Friesland kwam met dit idee en wilde het ook wel uitvoeren. Een mooi parkoers gevonden via de Groningerweg en Haarweg, George de Roo had deze route gemeten en kwam op wat minder dan 4 mijl daarom werd er gestart op Het Kasteel op een honderd meter voor de finishlijn.
Het waaide wel hard maar in het bos merk je daar niks van, eerst klinkerweg, daarna asfalt, dan verhard bospad, op de Haarweg flink stuk mul zand maar daarna nog 1½ km asfaltweg naar de finish.
Ruim 200 lopers uit heel het noorden aan de start, dat was voldoende om tevreden te zijn voor de organisatie. Nu kon dit handmatig worden genoteerd bij de finish maar volgend jaar zullen er nog veel meer zijn en moet men werken met elektronische tijdwaarneming met chip in het startnummers. Dank zij deze vrijwilligers bij de finish kon de organisatie iedereen een consumptie aanbieden in het Dingspilhuus bij Jan Vos.
Voor de snelste drie mannen en vrouwen waren er VVV bonnen en bloemen direct na de finish op het erepodium.  Hier was het gezellig druk bij de verzorgingswagen waar de lopers warme bouillon, thee, vruchtendrank en fruit aangeboden.
Prachtig waren de reacties na afloop, zwaar, mul zand maar prachtige route zeker voor herhaling vatbaar. Iedere kilometer stond aangegeven wat de lopers fijn vinden en ze de stopwatch indrukken. Aan de Haarweg staat veel nieuw groen en na 3 km een verzorgingspost met drinken. Met dit weer wordt daar veel gebruik van gemaakt.
De Steelband Pagmagic zorgden voor een gezellig stuk muziek, de wind was naar de richting van de binnen komende lopers die hebben genoten.  Christiaan Valk uit St.-Annaparochie verzorgde het geluid. Foto’s van Toli Schanssema, Janke v.d. Schaaf en Anton Wijkhuys. www.svfriesland.nl
Al met al een geslaagd nieuw hardloopevenement voor Diever. Mede mogelijk gemaakt door steun van de Ondernemersvereniging Liever naar Diever, Staatsbosbeheer en Dingspilhuus Jan Vos.
UITSLAGEN 1e GROENE VIER MIJL VAN DIEVER
Mannen: 1e Thijs Bocheld Gron/Atl. 21.17 2e Jan Sytze Jongker AV Heerenveen 21.31 3e Luc Beuckens NOP 22.21 4e Pieter Jan de Jong Horror 22.34  5e Wim Ritsema Gelre 22.34  Vrouwen: 1e Regina Postma Horror 25.59  2e Lieneke de Jong Athleta 29.43 3e Wilma v.Galen Start’78 30.03  4e Henriët Heetebrij Vollehove 32.19 5e Jildou Boelens Groningen 32.23
Volledige uitslagen zie www.uitslagen.nl
 

Voor foto's van de 4 Mijl van Diever, klik hier