web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

21-11-2015. Molenloop, Vrouwenparochie (FR)


RECORD DEELNAME BIJ REGENACHTIGE MOLENLOOP FROUBUURT
Net als vorige week zaterdag in Oudemirdum stonden nu in Froubuurt weer meer dan 200 deelnemers aan de start van De Molenloop georganiseerd door de SV Friesland uit St.-Jabik.
Jan v.d. Hoek, de man die de routes uitzet op het Bildt plaatste zaterdagmorgen bordjes in de plaats van kalkpijlen op de weg. De weersvoorspelling was veel regen dan heeft pijlen zetten geen nut. Toch was het tot aan de start prachtig zonnig weer en windstil daarom besloten 211 lopers naar Vrouwenparochie te gaan om deel te nemen aan de Molenloop.
De start en finish bij Sportcentrum De Buurfrou hier is voor de bezoekers voldoende parkeerruimte maar op zoveel bezoekers is het parkeerterrein te klein, het grasveld was afgebakerd om te voorkomen dat men met de auto vast kwam te zitten. Maar langs het brede snelfietspad kon men de auto’s kwijt. Starter Wijtse Breidenbach nam de grote groep lopers naar dit fietspad om te starten, mooi breed ook een groot deel in het dorp kon men daar gebruik van maken maar een deel was niet klaar dus daar even over de weg. Het White Angels Verkeerregelaarsteam regelde het verkeer.
Voor het complete verslag van Jan Kooistra (SV Friesland), klik hier
Voor foto's van de Molenloop, Vrouwenparochie, klik hier
Voor foto's van Janke v.d. Schaaf, klik hier
Voor een uitslagenlijst, zie website: SV Friesland