web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

11-07-2012. Bölkpahllauf, Nüttermoor, Deutschland

Menig bezoeker van deze website zal zich wel eens afvragen waarom het zo bijzonder is om naar Duitsland te gaan hardlopen. Nou, die vraag is dan ook gauw beantwoord. Het is niet alleen het hardlopen maar ook het randgebeuren dat het zo aantrekkelijk maakt om naar deze hardloopwedstrijden in Duitsland te gaan. Zoals ook bij deze 9e Bölkpahllauf in Nüttermoor. Voor de sporthal bij de inschrijving stond een grote tent opgesteld waar men voor een luttel bedrag koffie en gebak kon krijgen. Na het hardlopen gaat men niet direct naar huis maar men blijft rustig wachten op de prijsuitreiking en om even gezellig na te praten met de mede hardlopers. De inwendige mens wordt dan ook niet vergeten want koffie, gebak, braadworsten, bier en frites zijn er dan ook in overvloed te verkrijgen. Al met al dus zeer de moeite waard om eens naar Duitsland af te reizen voor een hardloopwedstrijd.

Men kon bij deze 9e Bölkpahllauf kiezen uit twee afstanden nl. voor de 5 of de 10 km. Frans Scheuneman uit Hoogezand en Gerrit Schuitema uit Emmen hadden gekozen om de 5 km te lopen die uit een grote ronde bestond en geheel over verharde wegen ging.
Beiden hebben zeer goed gepresteerd op deze afstand in hun leeftijdklasse want Frans Scheuneman behaalde een 1e plaats in de klasse M60 en Gerrit Schuitema een 1e plaats in de klasse M65.

Fotos von Bölkpahllauf (5 km) finden Sie unter: Mijn hardloopfoto's
Fotos von Bölkpahllauf (10 km) finden Sie unter: Mijn hardloopfoto's
Für ein Ergebnisliste, siehe website: Bölkpahllauf
Voor een hardloopcollumn van Gerrit Schuitema, zie website: Hardloper Gerrit online