web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

11-09-2011. Electrabel Burgum Run, Burgum

ELECTRABELRUNBURGUM MET RUIM 600 DEELNEMERS AAN DE START

REMON VAN LUNZEN EN YVONNE KASSENBERG WONNEN DE 10 ENGELSE MIJLEN.

Ook dit weekend waren er weer meerdere lopen waar de hardloper uit kon kiezen.

Zaterdag de Glazenstadloop in Berlikum, Urk-Emmeloord, en de Run in Winschoten.

Het was zaterdag erg warm en drukkend wat er voor zorgde dat er lopers thuis bleven.

Berlikum trok 250 deelnemers wat minder dan vorige jaren maar het plezier in het lopen was er niet minder om al kozen de lopers er voor een kortere afstand te lopen dan hun bedoeling was.

Wat wel opvalt bij de lopen dat het veel regionale lopers zijn die deelnemen en heel veel het maar eenmalig is. Loopgroepen organiseren zelf ook activiteiten voor hun leden en die vallen dan samen met een loop. Ook zijn er veel lopers geblesseerd en zullen dus niet deelnemen aan lopen.

Bij de Elechtrabelrunburgum waren er zondag meer deelnemers dan vorig jaar. 170 op de 10 EM, 212 op de 10 km , 171 op de 5 km en 64 bij de jeugdloop. totaal 614 Dit volgens de uitslagenlijst.

De organisatie had veel werk verzet om ook deze editie tot een succes te maken. Een mooie folder die overal in het noorden is verspreid, SV Friesland had deze ook in haar pakket,

Verder aankondigingborden langs de Waldwei en op andere plaatsen.

Ook staat hij in al de hardloopkalenders.

Door het aantrekken van veel co sponsoren en hoofdsponsor Elechtrabel is het mogelijk units te huren voor het douchen, tenten voor de inschrijving, verkleden en vrijwilligers en veel dranghekken en finishboog.

Championchip had men gekozen voor de tijdregistratie, iets duurder dan anderen maar wel de beste die meteen met een definitieve uitslag komt en er voor zorgt dat meteen de prijzen konden worden uitgedeeld.

Heel veel vrijwilligers waren gevraagd hun medewerking te verlenen zoals de Loopclub Burgum, Fytris en ook wij waren weer gevraagd de eindverzorging met bouillon, thee, vruchtenmultidrink en fruit te verzorgen. Aquarius was er ook en gaf steenkoude blikje drinken aan de lopers na de finish.

Er moesten nogal wat van overgeven, men koos dan ook liever voor ons warm drinken en even op het krukje zitten in de tenten die wij hadden neergezet. Josefien kon niet mee, maar Astrid had hulp voor ons bij de verzorging. Veel complimenten kregen ze voor de service.

Christiaan was met me mee voor het geluid, muziek en hulp bij het opruimen. We hadden wat problemen met de losse microfoon omdat er Athene op de vrachtauto zaten die naast ons stond. Met de vaste microfoon hebben we het gered. Ik mocht weer speakeren

Toli en Janke maakte veel foto’s zie hier: FOTO’S Janke – Toli.

Jaring de Groot heeft de leiding van het geheel. Locatiedirecteur Vincent Schakel gaf de startschoten

Er waren meer dan 500 voorinschrijvingen, daar kwamen nog eens een kleine 200 bij de nainschrijving.

De 10 EM.lopers werden bij het finishen getrakteerd op een flinke regenbui, verder bleef het droog.

Remon v.Lunzen kwam hardlopend vanuit Leeuwarden, schreef in en ging mee van start en won de 10 EM in 56.14 voor Willem de Boer Exmorra 58.58 en Stefan v.d.Pal Leeuwarden 59.34 deze won zaterdag ook een prijs bij de Glazenstadloop in Berlikum.

Yvonne Kassenberg Burgum won bij de vrouwen 1.02.10 voor Inge v.Schaik Leeuwarden 1.13.12 en Elly Rooda Grotegast 1.13.44

Harry Wiersma Blije won de 10 km in 37.29 voor Gerrit Duits Sneek 39.21 en Dorus Wolthekker Nietap 39.45

Vrouwen: 1.Immy Ack Kersbergen Wommels 140.39 parkoersrecord 2.Sandra van Strien Burgum 43.39 3.Lydia Klessens Leeuwarden 43.52

5 km. 1.Riekele Kobes Oude Haske 17.13 parkoersrecord 2.Arjen v.d.Logt Goutum 18.26 3.Bert Dijkstra Leeuwarden 19.46

Vrouwen: 1. Roos Boerma Garyp 25.26 2.Manon Siri Franeker 25.42 3.Shweta Boorsma Wapenveld 25.43

2½ km. 1.Harmen Vlietstra Burgum 9.41 2.Pascal Sinnema Leeuwarden 9.48 3.Jan Olthoff Leeuwarden 10.39 Willem Poortinga Damwoude kreeg de aanmoedigingsprijs.

Meisjes: 1. Lois Oldhoff Leeuwarden 10.50 2.Paola Bakker Leeuwarden 10.47 3.Lisa Muizer Leeuwarden 11.10 Maud Boomsma Burgum kreeg de aanmoedingsprijs.


Run2day Leeuwarden won bij de teams. 2.29.45 voor Gemeente Tytsjerksteradiel 2.39.54 en Univé Dichtbij 2.50.40 C1000 v.d.Veen Hardegarijp kreeg de prijs voor de meeste teams.

Verslag: Jan Kooistra (SV Friesland)

Voor foto's van Gea Scheuneman, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor foto's van Janke van der Schaaf, klik hier

Voor een complete uitslagenlijst, zie website: Electra Burgum Run