web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

30-08-2011. 9e Brinkloop, Diever

SUCCESVOL JAAR BRINKLOPEN DIEVER BIJNA DEELNEMERSRECORD.

De organisatoren van de Henk ten Hoor Brinklopen in Diever, de Stichting Sport Promotie Diever en de SV Friesland kunnen terug zien op een geslaagd Brinkloopseizoen.

Iedere dinsdag in juli en augustus organiseren ze een Brinkloop over 2½ -5-10 km in het centrum van Diever. Op een parkoers van 1250 meter bestaande uit klinkers en veel bochtenwerk, niet ideaal om op te hardlopen, met verkeerregelaars en bij doorkomst verzorging in de vorm van water en spons komen wekelijks veel hardlopers naar Diever om hier aan deel te nemen.

De Brinklopen worden al meer dan 33 jaar georganiseerd eerst met rondjes om de kerk en een paar keer in de maand, daarna op dit parkoers en iedere week een loop.

De SV Friesland, Josefien en Jan Kooistra, organiseerden toen campinglopen op Ellert en Brammert.

Jan speakerde daar en kwam dit ook doen in Diever, Jan Blaauw en Bart Smit kwamen ook helpen op de camping bij hun loop. Dat voldoet goed want hij doet dit nog steeds. De samenwerking is niet alleen bij de brinklopen maar ook bij de drie marathons helpen ze elkaar. Nu zijn er dan wel geen Ellert en Brammert lopen meer maar wel de Hoeve aan den Weg boslopen in Oude Willem.

Prijzen zijn er niet te winnen bij iedere loop, wel zijn er prijzen voor degene die het parkoersrecord verbreken of het snelste was dit jaar op een afstand. Zij krijgen een VVV bon aangeboden.

Het was bij deze 9e en laatste loop feest, de oudste hardloper Berend Schreuder uit Zweeloo was vrijdags 82 jaar geworden en dat moest worden gevierd. Berend is in Leeuwarden geboren verhuisde verschillende keren en kwam via Sneek Ho0gezand, Coevorden en Dalen in Zweeloo terecht.

In Assen ontmoete hij zijn Grietje toen hij soldaat was, deze vergezeld hem altijd als hij ergens gaat hardlopen. Van beroep was hij personeelschef en bedrijfsleider in de touw -en kartonindustrie.

Hij is al heel lang lid van SV Friesland en hoopt nog vele jaren te mogen blijven hardlopen al gaat het tempo en de afstanden wel wat langzamer en korter.

Berend kreeg van de organisatie bloemen aangeboden en Grietje een plant van de SV Friesland.

Op zijn beurt trakteerde hij de jeugd die meeliep op fruit en een hebbedingetje. De vrijwilligers trakteerde hij op koek en bedankte hun voor hun inzet.

Berend mocht ook het startschot geven dit bij de vlaggen van Drenthe, Friesland en Nederland.

118 Deelnemers schreven zich in, dat waren 8 tekort om een nieuw deelnemersrecord te vestigen.

Dat staat op 1249 deelnemers in 2005, in 2009 waren dit er 1244, vorig jaar 935 en dit jaar kwam men op 1243. Wel was er een avond met de meeste deelnemers ooit, 26 juli stonden er 210 deelnemers aan de start.

Iedere dinsdagavond werden de uitslagen op de site www.dieversportief.nl gezet, ook kwam daar een link naar de foto’s van Toli Schanssema uit Hoogezand. Deze maakte foto’s en films van het loopfeest. Ook het verslag staat op deze site.

De VVV bonnen werden in het Dingspilhuus, waar de inschrijving, douchen en verkleden en een hapje en drankje verkrijgbaar was, uitgereikt aan de winnaars van de records. Yvonne Kassenberg won zaterdag de Friese klassieker Sneek-Bolsward-Sneek en liep deze avond nog zo hard dat ze haar record met een seconde verbeterde.

De vrijwilligers werden deze avond extra verwend met een hapje en drankje. Jan Kooistra de speaker kreeg een fles Sonnema Berenburg aangeboden door hoofdsponsor Henk ten Hoor.

Voor een video (You Tube) zie hierboven of klik hier
Voor een uitslagenlijst, zie website: Diever Sportief

P.S. Vanwege de donkere weersomstandigheden zijn van deze Brinkloop geen foto's gemaakt maar een video.