web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

05-07-2011. Brinkloop, Diever

EERSTE BRINKLOOP IN DIEVER TROK METEEN AL RECORD AANTAL LOPERS.

Al ruim 30 jaar worden er Brinklopen gehouden in Diever, iedere dinsdag in juli en augustus is die loopfestijn op de brink.

De Stichting Sport Promotie Diever organiseert deze lopen in samenwerking met de SV Friesland die het geluid en de speaker regelt.

5 Juli was de eerste Brinkloop dit jaar, meestal trekt deze eerste loop niet veel deelnemers omdat de vakantie in het noorden nog niet is begonnen.

Maar dit keer was het anders, het was mooi weer en trainer Jelle Luinstra van de AV Lionitas uit Leeuwarden had besloten in overleg met zijn pupillen om deze avond niet te trainen op de atletiekbaan Nylan maar de Brinkloop in Diever te gebruiken als trainingsloop.

Dan heb je meteen al een 20 tal lopers en er kwamen veel meer, 145 deelnemers melden zich aan de start. Lopers uit de omgeving van Diever maar ook veel recreanten die vakantie hielden in deze prachtige omgeving van het Drents Friese Wold.

Trainer Thony v.d.Veen van de LoopClub Burgum dacht er net zo over en kwam met zijn trainingsgroep ook naar Diever.

Frans Bode uit Gouda was er ook maar niet om te lopen. Door slijtage aan zijn knieen kon hij niet meer hardlopen maar kwam afscheid nemen en trakteerde de 35 vrijwilligers op stroopwafels uit zijn Gouda. Bijna 20 jaar liep hij ieder jaar mee, vanaf zijn vakantieadres dichtbij Diever genoot hij van de schitterende omgeving en de gezelligheid van de Brinklopen. Hij bedankte de organisatoren voor hun inzet en wenste hen veel succes.

Veel oude bekenden aan de start zoals Berend Schreuder uit Zweeloo ruim 80 jaar, hij ziet er ieder jaar weer naar uit en is van de partij om zijn rondjes te lopen..

Maar ook Frans Scheuneman uit Hoogezand was er bij, 25 juli 2006 liep hij voor de 100ste keer mee.

Dit keer wat minder jeugd uit de omgeving, komt natuurlijk dat de vakantie nog niet is begonnen. De meeste kozen voor de 5 km.

Het mooie van deze lopen is dat je kunt inschrijven voor een paar euro organisatiekosten, en wie een medaille wil hiervoor iets extra’s betaald.

Bij de finish en doorkomst staan marathonklokken, hiervan kan men de tijd aflezen hoelang men deed over de ronde en wat hun finishtijd is. Een team van juryleden houd de ronden bij en noteert de eindtijd, deze uitslagen staan de andere dag op de site.

Op al de kruispunten staan verkeersregelaars en een team verzorgers staat bij iedere doorkomst klaar met bekers water en sponzen., hiervan wordt dankbaar gebruik gemaakt door de lopers.

Prijzen zijn er te winnen voor wie het parkoersrecord verbreekt en voor degene die een seizoenrecord neerzet. Voor de laatste deelnemer was er ook dit keer een aardigheidje

Mariska Kramer, een Noordelijke topper, was de snelste vrouw op de 5 km en verbrak het parkoersrecord dat stond op naam van Andrea Deelstra van het Dwingeloose DOS.

Johannes Postma Leeuwarden won de 10 km Yvonne Kassenberg Burgum kwam maar enkele seconden tekort om haar parkoersrecord op de 10 km te verbeteren.

Eind augustus komt Jelle weer met zijn team naar Diever dan gaat ze het weer proberen.

Al de uitslagen zijn te vinden op www.dieversportief.nl Toli Schansema uit Hoogezand maakte een film een link naar zijn site staat ook op www.svfriesland.nl

Bron: SV Friesland

P.S. Van deze Brinkloop heb ik geen foto's gemaakt maar wel een video (You Tube), klik, hier
Voor een hardloopverhaal van Iris Bouman, klik hier