web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

12-02-2011. World Runners, Ziengs Run, Zuidlaren

Hardlopen om geld in te zamelen voor kinderen in de Derde Wereld.

Dat is, kort samengevat, de reden waarom de Stichting World Runners Nederland zich in de Nederlandse loopsportwereld beweegt.
Onder het motto "alle kleine beetjes helpen" vestigt de stichting de aandacht op o.a. honger en scholing van kinderen in ontwikkelingslanden.

Geïnspireerd door het beeld uit de Griekse oudheid van de hardloper als boodschapper, richt de Amerikaanse hardloper Landon Carter in 1978 World Runners op. De oorspronkelijke doelstelling uit 1978 "Beëindig de honger", is in de loop der jaren uitgebreid met de ondersteuning van een aantal met zorg uitgekozen projecten.

Stichting World Runners Nederland bestaat sinds 1982. In het logo staat "lopen voor kinderen" en daar geeft zij een hele concrete invulling aan. Geld voor de door World Runners Nederland gesteunde projecten, wordt bijeengebracht door het organiseren van trimloopevenementen.

Zo wordt, per georganiseerd evenement, het gehele inschrijfgeld en sponsorgeld gereserveerd voor kindgerichte projecten in de Derde Wereld.

Voor meer informatie, zie website: World Runners
Bron: website World Runners

Vandaag werd voor de 10de keer de Ziengs Run georganiseerd. De inschrijving vond plaats in de kantine van ZFC Zuidlaren. De start was om 10.00 uur. Het parcours bestond uit een ronde van 2,1 km over verharde wegen van het complex Dennenoord. Men kon kiezen uit de afstanden 2,1 km t/m 21,1 km.

Ook werd er vandaag de 2de Runner Trainingsloop georganiseerd ter voorbereiding voor de marathon van Rotterdam. Hier werd gelopen in verschillende tempogroepen. Men kon kiezen uit de afstanden 21-24-27 km.
De 3de Runner trainingsloop is op 5 maart bij Sportrade Paterswolde. Voor meer informatie. zie website: World Runners

Foto's van de Ziengs Run, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor meer foto's, zie website: World Runners, klik hier
Voor een hardloopverhaal van Iris Bouman, klik hier