web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

24-11-2010. Adriaan Tripbos Marathon, Sappemeer

Een prachtige marathon die voor de derde keer in Sappemeer door de DFW-Runners werd georganiseerd. De start was om 11.00 uur bij het Adriaan Tripbos. Was het weer vorig jaar een spelbreker, toen stond er een stormachtige wind en later op de dag viel er ook nog veel regen maar vandaag toen het startschot werd gelost kwam de zon tevoorschijn en bleef het de gehele dag zonnig en droog. Voor de marathon moesten er 10 en voor de halve marathon 5 ronden van ruim 4 km worden gelopen. Het parcours was grotendeels verhard over fietspaden en over onverharde paden door het Adriaan Tripbos. 26 Atleten stonden aan de start voor de hele of de halve marathon.
Voor Dietje Noordhof uit Sappemeer was dit een heel bijzondere marathon. Haar eerste marathon liep ze in Hamburg en daarna had ze besloten om in haar eigen woonplaats haar tweede marathon te lopen en binnen de 5 uur te finishen. Na 9 ronden constant te hebben gelopen kon ze zelfs in de laatste ronde nog versnellen en kwam ze ruim binnen de 5 uur over de finish zodat ze een eindtijd had van 4.54.43 uur. Ze verbeterde haar tijd met ruim 20 minuten. Gefeliciteerd daarvoor.
Ook Ebel Werkman uit Uithuizermeeden heeft weer een hele prestatie geleverd. Hij had zich ingeschreven voor de halve marathon maar besloot toch na 5 ronden om door te lopen en zo de hele marathon te volbrengen. Zijn eindtijd was 4.29.27. Klasse.

Foto's van de Adriaan Tripbos Marathon, zie: Mijn hardloopfoto's

Voor een uitslagenlijst, zie website: DFW-Runners
Voor een hardloopverhaal van Iris Bouman-Hoogerdijk, klik hier
De volgende marathon georganiseerd door de DFW-Runners is de Meent Kerst Marathon in Glimmen op zondag 19 december 2010. Zie website: DFW-Runners