web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

30-10-2010. Run2Day-AVDcross, Dwingeloo


Triomf Deelstra en Venhuizen in AVD-cross
Dwingeloo - De AVD-cross, met veel histhorie omgeven, kreeg in de 46e editie in Andrea Deelstra uit Dwingeloo een sterke winnares bij de vrouwen. Bij de mannen zegevierde na een ditmaal levendige strijd Jan Venhuizen uit Smilde.
Op het mooie en pittige parcour bij zwembad de Paasbergen van Dwingeloo werd het bij de vrouwen al snel duidelijk dat de voor eigen publiek lopende Andrea Deelstra niet te kloppen was op de vijf kilometer. Het werd nagenoeg dezelfde tijd als vorig jaar.
De finishlijn was iets verlegd zodat het aantrekkelijker voor het publiek was de strijd te volgen. De winst voor Andrea was weer een mooie opwarmer voor de komende crossen van het nationale circuit dat over een drietal weken in Tilburg begint.
Bij de mannen werd het een leuke wedstrijd op de acht kilometer. Ditmaal liepen de senioren en de veteranen (iedereen ouder dan 35 jaar heet nu master) samen een race. Dat leverde een mooie strijd op met steeds wisselende leiders. Jan Jouke Vos uit Heerenveen (vorig jaar winnaar) liep in de beginfase sterk. Andre Plette uit het Gelderse Oosterwolde liet zich gelden, maar ook masters Jan Venhuizen uit Smilde en Ronnie Duinkerken uit Rotterdam streden mee voorin. En, jawel, ook de pas 17-jarige Jesse Nijboer uit Uffelte mengde zich in de strijd. Hij liep bij de A-jongens en die hoefden maar vijf kilometer.
Toen hij naar de finish ging nam hij brutaal voorsprong op de grote mannen om met een knipoog naar z'n vader Gerard de race bij de jongens te winnen. De mannen moesten vervolgens nog drie kilometer verder en begon duidelijk te worden dat het zou gaan tussen Andre Plette en Jan Venhuizen. In de laatste ronde besliste master Jan Venhuizen dat in z'n voordeel.
Bron: Meppeler Courant
Foto's van de Run2Day-AVDcross, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor meer foto's, zie website: AVD Cross
Voor een uitslagenlijst, zie: uitslagen.nl