web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

21-04-2010. Lente Marathon, Anloo

De Lente Marathon, een nieuwe marathon op de marathonkalender van de DFW-Runners. De inschrijving en start vond plaats bij de parkeerplaats van het Kniphorstbosch in Anloo. Om 11.00 uur stonden er 10 atleten aan de start voor de hele en 8 atleten voor de halve marathon. Het parcours bestond uit één grote ronde van 3 km over verharde fietspaden en over zandlanen die de marathonlopers 14 en de halve marathonlopers 7 keer moesten afleggen. Het was prima loopweer al kregen de lopers een paar keer een fikse hagelbui over zich heen.
De marathon bij de heren werd gewonnen door Peter van Ravenswaaij uit Groningen in een tijd van 3.29.03. Bij de vrouwen kwam Jannet Lange uit Almere als eerste over de finish. Haar eindtijd was 4.03.07.
De halve marathon bij de heren kwam op naam te staan van Gerrit Greven uit Steenwijk. Zijn tijd was 1.44.07. Iris Bouman uit Nieuwolda kwam als eerste vrouw over de finish, haar eindtijd was 2.04.37.
Voor Caroline van der Laan uit Annen was dit haar eerste halve marathon. Zij heeft een zeer goede prestatie geleverd want het was beslist geen gemakkelijke halve marathon, vooral over de zandlanen was het behoorlijk zwaar lopen. Haar eindtijd was 2.36.48. Gefeliciteerd daarvoor.
De volgende marathon georganiseerd door de DFW-Runners is op vrijdag 30 april, de Koninginnedag Marathon in Glimmen. Voor meer informatie hierover, zie website: DFW-Runners

Foto's van de Lente Marathon Anloo, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor een hardloopverhaal, zie website: Iris Bouman
Zie ook voor foto's en een loopverslag website: Marathon van Leens
Voor nog een loopverslag, zie website: Jannet Lange
Voor een uitslagenlijst, zie website: DFW-Runners
Voor een video, zie hieronder