web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

10-04-2010. Condensloop, Leeuwarden

Venema en Kassenberg knetterhard tijdens de Condensloop
Voor de start vertelde Jan Albert Veenema dat hij samen met Willem de Boer op 1.15.00 weg zou gaan. Douwe Nauta liep de eerste kilometers mee. maar de eerste twee kilometers gingen onder de 3.25 en Douwe kreeg het advies van een coach om rustiger aan te doen. Hij liet zich terug zakken naar Albert van der Ziel. Vanwege de marathon van Rotterdam (11-04) waren Martin Ketelapper en Remon van Lunzen afwezig. Stefan van der Pal was er ook niet bij, hij had maandag nog meegedaan aan de marathon van Utrecht en het Noordelijk kampioenschap halve marathon kwam te snel voor hem. Veenema en De Boer liepen goed door, maar Jan Albert was toch wel de betere loper en op het 8 km punt, bij de waterpost, kwam er een gaatje tussen de twee heren welke steeds groter werd. Willem liet zich ook rustig terug zakken naar het duo Van der Ziel en Nauta. Veenema liep sterk door, want het schema van 1.15 zat er nog steeds in. Ondertussen was het groepje daar achter compleet uit elkaar gevallen en bleek dat Nauta nu op de tweede plaats liep, Van der Ziel derde en vlak daarachter De Boer.


Jan Albert Veenema werd dus Noordelijk kampioen op de halve marathon in 1.14.41(tevens een pr), tweede werd Douwe Nauta in 1.16.17 en Willem de Boer sprint naar de derde plaats in 1.16.29 op één seconde gevolgd door Albert van der Ziel die daarmee 1e wordt in de categorie 45+

Bij de dames mocht Yvonne Kassenberg een snelle halve marathon lopen volgens haar marathon schema. Kassenberg wil op 6 juni proberen om haar pr op de marathon onder de 3 uur te brengen en is goed in vorm. Zij loopt het grootste gedeelte van de wedstrijd alleen en ook zij loopt een persoonlijk record van 1.20.23. Inge Wulffelé wordt 2e in 1.30.11 en Lyda Klessens komt als derde dame over de finish in 1.32.28.

Voor een mooie filmreportage van Ton Visser, zie hieronder
Voor een uitslagenlijst, klik hier

Bron, LAB, Bolsward