web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

27-09-2009. Internationaler Volkswandertag, Wymeer, Duitsland
Het was weer vroeg opstaan om aan de 25ste Internationaler Volkswandertag in Wymeer deel te nemen. De inschrijving vond plaats in De Grundschule in Wymeer. Was het de voorafgaande jaren niet zo druk wat betreft de deelname op de verschillende loopafstanden, nu overtrof de inschrijvingen boven alle verwachtingen. Er hadden zich vandaag ook veel Nederlanders ingeschreven voor de Volkslauf van 6,4-12 of 20 km. Voor Frans Scheuneman en Toli Schanssema was dit de 16e keer dat ze deelnamen aan deze Volkslauf. Was het vanmorgen toen we van huis vertrokken nog mistig en kil, bij aankomst in Wymeer stond er al een stralende herfstzon aan de hemel. Om 9.15 uur klonk het startschot voor de 6,4 km, waar 34 atleten aan deelnamen. Voor de afstand van 20 km stonden er 24 atleten aan de start die om 9.20 uur vertrokken. Voor de 12 km klonk het startschot om 9.25 uur, voor deze afstand hadden zich 21 atleten zich ingeschreven. Het parcours ging over verharde wegen en over een graslaan van 3,5 km lang. Er werd ook nog door een stukje Nederland gelopen. Na afloop vond er nog een prijsuitreiking plaats waarna iedereen een oorkonde en een prachtige medaille in ontvangst mocht nemen.

Foto's van de Volkswandertag, zie: Mijn Hardloopfoto's

Zie ook voor foto's, website: Meijco van Velzen
Voor een uitslagenlijst (Ergebnisse), zie website: SV Wymeer
Voor een hardloopverhaal, zie website: Iris Bouman

20-09-2009. Roekeloop, Weidum
Gisteren nog gelopen in Bunde (Dld), vandaag zijn we vertrokken richting Friesland naar Weidum, een mooi landelijk gelegen dorp met z'n 607 inwoners gelegen nabij Leeuwarden, voor de Roekeloop. De inschrijving en start was op de Lytse Buorren vlak naast de 13 eeuwse kerk. Naast enkele jeugdlopen was de start van de 3, 7, 12, en 16 km om twee uur. Het parcours die was uitgezet ging over verharde wegen door een prachtig landelijk gebied rondom Weidum. Ook moest er een stuk worden gelopen langs De Swette, de vaarverbinding tussen Sneek en Leeuwarden. Via de Dekemawei waar ook de Windmotor Weidum 1 staat - een Amerikaanse windmotor met twee windvanen en een windrad met 30 bladen, die vroeger werd gebruikt als poldermolen en nu een Rijksmonument is - kwam men weer het dorp Weidum binnen. Omdat het dorp vroeger op een terp was gebouwd kregen de atleten de laatste meters nog een klimmetje te verduren. De organisatie van de Roekeloop had het prima voorelkaar, alles stond goed aangegeven en op de drukke kruispunten stonden verkeersregelaars. Onderweg tijdens het fotograferen kreeg ik nog een beker koffie aangeboden door een verkeersregelaarster waarvoor nog mijn hartelijke dank.
Foto's van de Roekeloop, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor uitslagen Roekeloop 2009, Klk hier
Voor een hardloopverhaal, zie website: Iris Bouman

19-09-2009. Volkslauf, Bunde, Duitsland
Vandaag werd voor de 14e keer de Bunder Volkslauf georganiseerd. De inschrijving en start was bij het geheel vernieuwde prachtige sportpark Mölenland. Naast de verschillende jeugdlopen gingen om drie uur de atleten voor de 6 en 12,8 km van start. Er moest eerst een ronde op de atletiekbaan worden gelopen daarna ging het door de straten van Bunde, langs de spoorlijn richting Bad Nieuweschans waar een ronde door het dorp moest worden gelopen en ging het over het zelfde traject weer terug richting finish. Al na enkele kilometers na de start kregen veel deelnemers door het warme weer het al moeilijk, vooral langs de spoorlijn met de wind in de rug was het tropisch warm. Na de uitreiking van de oorkonden werd er nog een verloting gehouden. De organisatie had het weer prima voorelkaar en volgend jaar staan we zeker weer aan de start bij de 15e Bunder Volkslauf.
Foto's van de Volkslauf, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor een uitslagenlijst (Ergebnisse), zie website: TV Bunde

15-09-2009. Prinsjesdag Marathon, Glimmen
Weer een nieuwe marathon op de Nederlandse marathonkalender, de Prinsjesdag Marathon, georganiseerd door de DFW-Runners. Er stonden op deze doordeweekse marathon 19 deelnemers aan de start voor hun afstand van 22,4 of de 42,2 km. Het was vandaag prima loopweer, was het in de rest van het land slecht weer, hier in Glimmen was het op een enkele regendruppel na de gehele dag droog. Wel stond er een vrij krachtige wind waardoor de lopers het extra zwaar kregen. Zoals altijd bij de lopen van de DFW-Runners was het weer gezellig. Ook de verzorging was weer uitstekend te noemen.

Foto's gemaakt door Gea Scheuneman, zie: Mijn hardloopfoto's
Foto's en een videofilm gemaakt door Martin Borgman, zie: Garmt op de Loop
Voor een hardloopverhaal, zie: Iris Bouman
Voor een uitslagenlijst, zie: DFW-Runners

13-09-2009. Volkslauf, Stapelmoor, Duitsland
Voor de 27ste keer werd vandaag in Stapelmoor de Volkslauf und Wandertag georganisserd. De inschrijving en start was op het Sportplatz van SV Teutonia Stapelmoor. De start van de halve marathon was om 9.00 uur. Hieraan deden enkele lopers van de Dollardrunners uit Delfzijl mee ter voorbereiding voor hun marathon van Amsterdam. De start van de 11 km was om 9.05 uur waarvoor Iris Bouman, Frans Scheuneman en Egbert Geertsma zich hadden ingeschreven. Ikzelf had mij voor de 6,5 km ingeschreven die om 9.10 van start ging. Het was vandaag prima loopweer. Alleen de halve marathonlopers kregen nog een paar fikse regenbuien over zich heen gestort. Na afloop van de Volkslauf was het dit keer nog extra gezellig op de tribune van Sportplatz Stapelmoor, want Iris Bouman vierde vandaag haar verjaardag. De tribune werd met vlaggetjes versierd en wij kregen nog een feestmuts opgezet. Na met z'n allen nog uit volle borst "Happy Birthday" te hebben gezongen werd door Martien een fles champagne ontkurkt en kregen we een versnapering aangeboden.Na de uitreiking van de oorkonden vond er ook nog een tombola plaats. Na nog even gezellig met elkaar gebabbeld te hebben gingen we allen weer richting huiswaarts.

Foto's van de Volkslauf, zie:
Mijn hardloopfoto's

Voor een hardloopverhaal, zie website
: Iris Bouman


11-09-2009. 1e Nieveenster Run, Gasselternijveen
In het kader van het dorpsfeest Gasselternijveen 2009 werd de 1e Nieveenster Run georganiseerd. De inschrijving en start was op het feestterrein. Voor de kinderen tot en met 14 jaar was er een gekostumeerde Run georganiseerd. Om 18.30 stonden er dan ook veel fraai uitgedoste kinderen aan de start voor hun rondjes van 700 meter rondom het feestterrein. Na iedere doorkomst moest er gestempeld worden. De kinderen konden zelf bepalen hoeveel ronden ze wilden lopen. Na afloop kreeg iedereen een leuke herinnering.
Om 19.30 stonden er 31 deelnemers aan de start voor de wedstrijd bij de mannen en vrouwen van 14 jaar en ouder. De wedstrijd bij de mannen ging over 9 km en bij de vrouwen over 6 km. De organisatie had een mooi parcours uitgezet van een ronde van 3 km. De wedstrijd bij de mannen over 9 km werd gewonnen door Erwin Rinsma in een eindtijd van 35.40. Bij de vrouwen kwam Bianca Douma na 6 km als eerste over de finish, haar tijd was 30.50.
Complimenten aan de organisatie en de vrijwilligers voor deze goed georganiseerde 1e Nieveenster Run.
Foto's van de 1e Nieveenster Run, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor een uitslagenlijst, zie website: Dorpsfeest Gasselternijveen


09-09-2009. Eekwerdloop, Bolsward
Het was vandaag prima loopweer bij de Eekwerdloop. Eerst ging de jeugd van start die een ronde moesten lopen van 1500 meter. Om 19.00 uur werd het startschot gegeven voor de Eekwerdloop waarvoor zich 85 deelnemers hadden ingeschreven. Het parcours bestond uit één grote ronde van 10,4 km, over verharde wegen langs pittoreske dorpjes door het prachtige Friese landschap. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Jan Albert Veenema uit Sneek in een eindtijd van 36.13. Baudien de Boer eveneens uit Sneek kwam als eerste dame over de finish, haar tijd was 45.27.
Foto's van de Eekwerdloop, zie: Mijn hardloopfoto's
Foto's van Henk Rienstra, klik hier: Mijn Album
Foto's van Antje Jelesma, zie website: Picasa
Voor een hardloopverhaal, zie:
website: Iris Bouman
Voor een uitslagenlijst, zie website: Lange Afstandslopers Bolsward


07-09-2009. Opaloop, Oude Pekela
Ongeveer 400 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze Opaloop. De start en finish was in het centrum voor het gemeentehuis in Oude Pekela. Om 19.00 uur vertrokken de atleten over een nieuw parcours van 3,3 km door de straten van Oude Pekela die de atleten die deelnamen aan de wedstrijd over 10 km drie maal moesten afleggen.

Foto's van de Opa Loop, zie: Mijn hardloopfoto's

Meer foto's en een videofilm, zie website: Garmt op de loop
Voor een hardloopverhaal, zie website: Iris Bouman
Voor een uitslagenlijst, zie website: Univé Loopcircuit


05-09-2009. Berglauf, Hagen am Teutoburger Wald, Duitsland
Zwaar, heel zwaar, zo kan deze Berglauf, Hagen am Teutoburger Wald het best worden omschreven. Er was op deze zaterdag keus genoeg om voor een loop dicht bij huis te kiezen maar wij, Frans Scheuneman, Egbert Geertsma en Toli Schanssema hadden besloten om aan deze Berglauf mee te doen. De inschrijving en start was bij een prachtig sportpark in Hagen. Frans Scheuneman en Egbert Geertsma hadden zich ingeschreven voor de 20 km. Ik had besloten om 10 km te lopen. Na de start om 14.30 uur ging het al na een paar honderd meter bergopwaarts over verharde wegen, gras- en zandlanen en kronkelige bospaden. Op verschillende plaatsen ging het zo steil omhoog dat veel deelnemers - waaronder ikzelf - moesten wandelen. Er moesten hoogteverschillen overbrugd worden van ongeveer 300 meter. Het parcours met zijn prachtige vergezichten bestond uit één grote ronde van 10 km die de deelnemers van de 20 km 2 maal moesten afleggen. Het werd voor de deelnemers op de 20 km nog extra zwaar gemaakt doordat het in de tweede ronde begon te stortregenen waardoor het parcours heel glad begon te worden en vooral bij de lange afdalingen waar men een behoorlijke snelheid kreeg was het goed uitkijken.
Frans Scheuneman behaalde in zijn klasse een 2. plaats bij de M55 in een tijd van 1.46.00. Egbert Geertsma werd 8ste in de klasse M45 in een tijd van 2.00.03. Ik behaalde op de 10 km een 1. plaats in de klasse M60 in een tijd van 1.02.20.
Na afloop van de prijsuitreiking vond er nog een tombola plaats waar vele prijzen op de startnummers werden verloot. Dit was werkelijk, ondanks dat het heel zwaar was, een prachtige loop.

Foto's van de Berglauf, Hagen, zie:
Mijn hardloopfoto's
Meer foto's van de Berglauf, zie website: Laufen-os.de
Voor een uitslagenlijst, zie website: Laufen-os.de


02-09-2009. 1. Run van Oosterveld, Farmsum
In het kader van de feestweek in de wijk Oosterveld werd in samenwerking met de plaatselijke atletiekverenigingen de 1. Run van Oosterveld georganiseerd. De inschrijving en start was bij het clubgebouw van speeltuinvereniging Oosterveld. Om 18.30 uur was de start van de Kids-Run - voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 7 jaar - over een afstand van 500 meter. De lopertjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar gingen om 18.45 van start, zij konden een afstand lopen van 2 x 500 meter. Als herinnering kregen de kinderen een medaille en een tas met inhoud aangeboden.
De recreatieve loop ging om 19.15 van start over een schitterend, gevarieerd parcours van 2 km langs het Eemskanaal, Farmsumerhaven en door de straten van Farmsum. Men kon kiezen uit de afstanden van 2-4-6-8 of 10 km. Bij de finish werd een flesje sportdrank aangeboden en tegen inlevering van het startnummer kreeg men als herinnering een prachtig t-shirt.
Complimenten aan de organisatie en de vele vrijwilligers voor deze goed georganiseerde 1. Run van Oosterveld. Hopelijk staat deze loop volgend jaar weer op de hardloopkalender.
Foto's van de 1. Run van Oosterveld, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor een hardloopverhaal, zie website: Iris Bouman
Zie ook website: Run van Oosterveld