web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *


28-09-2008. 24. Internationaler Volkswandertag, Wymeer, Duitsland
Het was weer vroeg opstaan om aan de 24. Internationaler Volkswandertag in Wymeer deel te nemen. De inschrijving vond plaats in de Grundschule. Voor de Volkslauf kon men kiezen uit drie afstanden 6, 12 of 20 km. Voor Frans Scheuneman was dit de 15e keer dat hij deelnam aan deze Volkslauf. Ondanks een achillespees blessure wou Toli Schanssema ook voor de 15e keer de 20 km volbrengen.
Om 9.20 uur klonk het startschot voor de 20 km, de lopers 17 in het totaal, vertrokken als schimmen in de dichte mist over een prachtig parcours die ging over een 3,5 km graslaan en rustige landweggetjes. Ook ging het parcours nog door een stukje Nederland. Frans en Toli hebben de hele tijd samen heel rustig, vanwege Toli zijn blessure, gelopen.
Deze loop is ondanks het vroege tijdstip zeer zeker de moeite van het deelnemen waard en verdient voor één van de volgende edities meer atleten aan de start. Wij zijn het volgend jaar zeker weer van de partij. Ook nog de complimenten voor de vele vrijwilligers voor hun inzet van deze goed georganiseerde Volkswandertag.

Uitslagen van de Volkswandertag, zie website: Sportverein Wymeer-Boen
Foto's van de Volkswandertag, zie: Mijn hardloopfoto's