web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *


14-09-2008. 26. Volkslauf und Wandertag, Stapelmoor, Duitsland
Het was vanmorgen vroeg opstaan maar het was zeer zeker de moeite waard om aan de start te verschijnen voor de 26. Volkslauf und Wandertag in Stapelmoor.
Voor de afstanden 6,5-11-21 km die men kon lopen hadden zich weer meer deelnemers ingeschreven dan vorig jaar. Voor de jeugd had men een parcours van 1,2 km uitgezet.
Ook veel lopers uit Nederland - waaronder Berend Schreuder uit Zweeloo, Evert Akkerman uit Meppel, Frans Scheuneman uit Hoogezand, Mans Veldsink uit Dedemsvaart, Egbert Geertsma uit Groningen en Toli schanssema uit Hoogezand - wisten ook dit jaar hun weg te vinden richting Stapelmoor.
Om 9.00 uur werd het startschot gegeven voor de halve marathon die uit één grote ronde bestond.
Frans Scheuneman had zich voor deze afstand ingeschreven maar na een paar honderd meter moest hij helaas de wedstrijd staken vanwege een blesssure.
Evert Akkerman ging voor de 11 km die om 9.05 uur vertrok. Hij behaalde een 2. plaats op deze afstand bij de M60 in een tijd van 52.19.
Berend Schreuder en Toli Schanssema stonden aan de start van de 6,5 km die om 9.10 uur vertrok. Berend Schreuder behaalde hierbij een 1. plaats bij de M75 in een tijd van 50.29. Toli Schanssema kwam bij de M60 als eerste over de finish in een tijd van 32.19.
Na afloop van de wedstijden kon men onder een heerlijk najaarszonnetje op de tribune van de Sportplatz nog even gezellig napraten waarna Johann Elias aan de deelnemers een oorkonde overhandigde. Ook werd er nog een tombola gehouden waar veel lopers(sters) met een leuke prijs huiswaarts keerden.
Complimenten aan de organistatie en de vele vrijwilligers voor deze uitstekende en zeer goed verzorgde Volkslauf.
Bij deze Volkslauf staan we zeker een volgend jaar ook weer aan de start.

Uitslagen van deVolkslauf und Wandertag, Zie website: SV Teutonia

Foto's van de Volkslauf und Wandertag, zie: Mijn hardloopfoto's