web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

Emsland Etappenlauf 2008, Duitsland


14-05-2008 1. Etappe, Emsland Etappenlauf, Twist

De eerste etappe van De Emsland Etappenlauf zit er weer op. Vanaf 18.00 uur konden de vele lopers(sters) op het sportpark in Twist zich inschrijven voor een serie van in totaal vijf etappes. Na een welkomstwoord van Hermann Jänen werden er vijf verschillende tijdsgroepen samengesteld waarin men kon lopen. De Emsland Etappenlaufen zijn geen wedstrijden maar lopen waar men de hele afstand als groep bijelkaar blijft. Om 18.45 uur gingen de atleten van start voor de afstand van 16,9 km. Het parcours ging door een prachtig natuur- en veengebied over verharde en onverharde paden rondom Twist. De grootste groep liep in een tempo van zes minuten per km. Voor de wandelaars en de jeugd waren er kortere afstanden die gelopen kon worden. Na afloop - zoals op de foto's zijn te zien - is er goed voor de inwendige mens gezorgd


16-05-20082. 2. Etappe, Emsland Etappenlauf, Gross-Hesepe

Ook de 2. etappe van de Emsland Etappenlauf zit er weer op. De start van de 2. etappe vond plaats in Stadion Eschpark in Gross-Hesepe. Ditmaal stonden er 65 deelnemers aan de start. De afstand die gelopen kon worden was 19,5 km. Deze keer was ook de grootste groep die van 6 minuten per km. Het parcours die de organisatie had uitgezet was prachtig en ging weer door prachtige natuurgebieden over verharde wegen en over zand- en bospaden. Ook liep het parcours net als woensdag weer langs het Moormuseum. Om de 5 km was er verzorging en rustpauzes ingelast. Na afloop kon men gebruik maken van een heerlijk koud buffet.


19-05-2008 3. Etappe, Emsland Etappenlauf, Dohren

Veel lopers(sters) kwamen vanavond weer bijeen op Sportplatz Dohren voor de 3. Etappe van de Emsland Etappenlauf. Na een welkomstwoord van Hermann Jänen en de burgemeester werden er de verschillende tijdsgroepen samengesteld. Ook bij deze derde loop was de tijdsgroep van 6 min. per km net als de twee voorafgaande weer de grootste. De organisatie had ook deze keer een prachtig parcours van 16 km uitgezet. Na de start verliet men Dohren en passeerden na enige kilometers het dorpje Felsen en ging men verder richting Grafeld. Na 5 km vond bij Sommer de eerste verzorging plaats. Door het rustige tempo die gelopen werd kon men extra genieten van het prachtige landschap. Bij 10 km werd bij Schüring gestopt voor de tweede verzorging. Ook de weersomstandigheden waren uitstekend te noemen maar naarmate het later werd begon het toch wat kouder te worden. Na 16 km te hebben afgelegd kwamen we weer bij Sportplatz Dohren aan. Ook hier werd er weer even met z'n allen met een hapje en een drankje gezellig nagepraat.


21-05-2008, 4. Etappe Emsland Etappenlauf, Lingen

Deze 4. Etappe met start en finish op Sportplatz Altenlingen ging over een parcours van 16 km door de prachtige omgeving van Lingen-Altenlingen.


23-05-2008, 5. Etappe Emsland Etappenlauf, Gersten

Dit was alweer de laatste van de vijf Etappenlaufen. De inschrijving vond plaats op Sportplatz SV. Victoria Gersten. De accommodatie aldaar was uitstekend te noemen. Dit is namelijk de thuishaven van de voetbalvrouwen van de 2. Frauen- Bundesliga.Na een kort welkomstwoord van Hermann Jänen en de burgemeester werd er een groepsfoto op de tribune gemaakt. Daarna vertrokken de lopers(sters) in de verschillende tijdsgroepen voor de 14 km. Deze loop ging in zijn geheel over verharde wegen door het prachtige landschap rondom Gersten. Onderweg vond er twee keer een verzorging plaats. Het parcours was toch nog behoorlijk zwaar vanwege het glooiingde landschap.Na 14 km kwamen we weer aan op Sportplatz Gersten waar we ons weer tegoed konden doen aan Bratwursten, Kuchen und Bier. Ook werd er nog een tombola gehouden waarmee men leuke prijzen kon winnen. Na nog een dankwoord van Hermann Jänen ging een ieder weer tevreden huiswaarts na deze zeer geslaagde en goed georganiseerde Emsland Etappenlaufen 2008.