web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

15-07-2017. Midzomeravondmarathon, Diever (DR)


HENRY VISSCHER UIT ROUVEEN WON GOED BEZETTE MIDZOMERAVONDMARATHON DIEVER

244 Deelnemers mocht de organisatie van de Midzomeravondmarathon de St.Sport Promotie Diever en de SV Friesland inschrijven voor de 4 aangeboden afstanden. De 10-20-30 en hele marathon.
Het was drukkend warm weer maar niet zo dat er nog meer dan 3 verzorgingsposten op het 10 km lange parkoers door de bossen van het Drents Friese Wold hoefden worden ingezet. Hier was van alles verkrijgbaar, thee, vruchtendrank, cocacola, water en ontbijtkoek en banaan. Ook waren er sponsposten. Op twee posten moest men het zelf van de tafel pakken maar bij de post achter Het Wildryck daar stonden zeven personen om alles aan te reiken. Bij de eerste twee ronden was dat ook wel nodig maar daarna werd het rustiger en lagen de deelnemers verder uit elkaar en namen ook wel even de tijd om wat te drinken of eten. Voorfietsers van de Toerfietsclub Diever gaven de route aan die was gepijld met bordjes en kalkpijlen op de weg en pad. 
Gelukkig werd het in de tweede helft wat koelen en leek het er op dat het zou gaan regenen maar dat bleef bij een paar druppen. Veel deelnemers hadden het zwaar door het weer maar ook het pittige maar mooie parkoers. 62 van de 77 gestarte hele marathonlopers haalden de finish de anderen stopten na 32 km. Dat deed ook een Friese topper Willem de Boer uit Exmorra, hij was ook voor die 32 km gestart en finishte in 1.59.30 als hij was doorgelopen voor de hele had hij op 2.40.00 uit gekomen. Nu finishte hij als tweede achter Erik Bolding Tuk 1.55.00 maar die was voor de 30 km gegaan en hoefde niet de 2 rondjes dorp te doen. Er deden meer toppers mee zoals bij de vrouwen Ylona Kruis uit Heeg op de hele 3.24.22 en Lydia Doornbos Appingedam op de 30 km 2.45.04 op de 20 km Marjan Oostinga Eelde 1.24.22 en Ilse Rooks Elsloo  op de 10 km 43.01 zij kregen een bos bloemen uitgereikt dat waren ook de enigste prijzen die er te verdienen waren
De inschrijving en start/finish was ook nu weer op Het Kasteel een heel geschikte accommodatie, vriendelijke gastheren en dames en ruime parkeergelegenheid, ook het weiland werd beschikbaar gesteld om te parkeren en dat was ook wel nodig met zo’n grote aanloop. Kleed en Douchegelegenheid genoeg en waar gestart werd kwamen ze nu en dan wat auto’s langs die bij het Hotel moesten zijn maar de anderen werden omgeleid door de verkeersregelaars. Omdat er ok een uitvoering was in het openluchttheater was de route iets omgelegd en liepen ze via de Haarweg naar de Bosweg dus achter camping Diever langs, dat vonden ze leuk dus die route houden ze er ook in.
Het geluid werd verzorgd door http://valkeventproductiongroup.com/  van Christiaan Valk uit St.-Anna en Jan Kooistra deed verslag tot half 10 toen bleek dat ze bij het openluchtspel hun hoorden en werd besloten niet meer verslag te doen en de muziek uit te zetten. Men wil geen overlast veroorzaken, ieder zijn hobby.
Wijtse Breidenbach uit Zwolle gaf het startsein om vijf uur, deelnemers uit alle delen van het land en buitenland. Sommigen komen al jaren hier voor anderen was het een NEGloop, nooit eerder gelopen, en waren vol lof over het parkoers en organisatie die met 40 vrijwilligers voor hun klaar stonden. Bij de finish marathonklokken en noteerden het juryteam de nummers en tijden waarvan de uitslag dezelfde avond nog op de site www.dieversportief.nl stond prima service dus.