web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

01-05-2010. Crossloop, Zuidwolde

Een schitterende crossloop georganiseerd door de Loopgroep Zuidwolde. De inschrijving en start vond plaats bij camping "De Entekoele". Regende het de hele morgen nog pijpenstelen maar vlak voor de start om 13.30 uur, waar 83 atleten klaarstonden voor hun 5 of 10 km, werd het droog.
Het prachtige gevarieerd parcours bestond uit één grote ronde van 5 km die ging over kronkelige bospaden met daarin een hoge "bult" die een echte kuitenbreker was, die door de atleten meerdere keren moest worden beklommen.
De 5 km bij de mannen werd gewonnen door Frank Evert uit Hollandscheveld in 18.09. Astrid van Velden uit Hardenberg kwam als eerste vrouuw op de 5 km over de finish in een tijd van 21.38.
Als eerste man op de 10 km kwam Jan Scheenstra uit Zuidveen over de finish in een tijd van 35.46. De 10 km bij de vrouwen werd gewonnen door Antien van der Vegt uit Zuidwolde. Haar tijd was 44.25,.
Tevens werden er ook nog jeugdlopen georganiseerd over afstanden van 1250 m en 2500 m. Na afloop van de wedstrijd vond er de huldiging plaats voor de eerste drie plaatsen. Deze goed georganiseerde Crossloop Zuidwolde is beslist een aanrader voor de volgende editie in 2011.

Foto's van de Crossloop, Zuidwolde, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor een uitslagenlijst, zie: uitslagen.nl
Zie ook website: Loopgroep Zuidwolde