web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

07-03-2010. Oerpolderloop ll, It Heidenskip

Het was druk in dorpshuis "It Swaeigat", gelegen in het landelijk pittoreske dorpje It Heidenskip. Daar vond namelijk de inschrijving plaats voor de Oerpolderloop ll een hardloopwedstrijd over 14 km. Onder zeer gunstige weersomstandigheden, veel zon en een niet al te harde wind stonden er tegen de 400 deelnemers aan de start waar om 14.00 uur onder een oorverdovende knal het startschot werd gelost waarna de atleten in een lange lint vertrokken voor hun 14 km.
Het parcours bestond uit één grote ronde die ging over kronkelige landwegen door het fraaie polderlandschap.
Direct nadat het startschot werd gelost nam Said Kanfaoui uit Gouda de leiding, gevolgd door een groep die bestond uit De Boer, Kramer, Veldman en Nauta. Jammer voor Kramer dat hij op de 10 km punt de strijd wegens kramp in de kuit moest staken. Na gelang de wedstrijd vorderde bouwde Said Kanfaoui zijn voorsprong steeds meer uit. Hij kwam dan ook als eerste over de finish in een nieuw parcoursrecord van 46.06. Na het uitvallen van Kramer kon Willem de Boer uit Exporra de tweede plaats innemen die hij ook niet meer afstond. Hij finishte in een tijd van 49.20. De derde plaats was voor Sjoerd Veldman uit Ede in een eindtijd van 50.13.
Bij de dames was het Ylona Kruis uit Ysbrechtum die de eerste plaats behaalde in een tijd van 55.20 wat tevens een nieuw parcoursrecord is. Als tweede dame kwam Rahel Bellinga uit Soest over de finish, haar tijd was 55.49. Anneke de Boer uit Nijland eindigde op de derde plaats in 1.00.42.
Men kan wel zeggen dat deze Oerpolderloop ll weer zeer geslaagd was en dat is mede te danken door de zeer goede organisatie en de vele vrijwilligers en vooral niet te vergeten de jeugdige vrijwilligers bij de verzorgingsposten.

Foto's van de Oerpolderloop, zie: Mijn hardloopfoto's
Voor een uitslagenlijst, zie website: Oerpolderloop