web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

21-11-2009. Marathon van Leens

Dit was de 4e keer dat de Marathon van Leens werd georganiseerd. Men kon kiezen uit twee afstanden, de halve of de hele marathon. Het parcours bestond uit één grote ronde van 7 km over verharde landwegen, die de halve marathonlopers 3 keer en de hele marathonlopers 6 keer moesten afleggen. 120 Atleten hadden zich ingeschreven waarvan 40 voor de hele marathon en 80 voor de halve marathon. Het startschot werd om 11.00 uur gelost door Jack Hendrickx waarna de atleten vertrokken voor hun gekozen afstand. Waren er verleden jaar door de harde wind die er stond nog veel uitvallers nu was het uitstekend loopweer met weinig wind alleen was het in het begin erg mistig maar in de middag kwam er een vaag zonnetje tevoorschijn.
De hele marathon werd met overmacht gewonnen door Egbert Top uit Tolbert, zijn tijd was 3.04.01. Jorg Kersten uit Hochberg (Duitsland) werd tweede in een tijd van 3.09.55. Als derde finishte Hans van der Veen uit Winkel, zijn tijd was 3.10.17.
De marathon bij de vrouwen werd gewonnen door Regine Dörnte uit Kaltenkirchen (Duitsland) in een tijd van 4.03.51. De tweede plaats kwam op naam van Ineke Scheffer uit Leens, haar tijd was 4.05.19. Als derde finishte Sabine Schneider uit Heimborn (Duitsland) in een tijd van 4.23.35.

Na afloop hoorde men alleen maar positieve reacties van de deelnemers over deze marathon en over het prachtige en snelle parcours door het Groninger landschap en de uitstekende verzorging.

De volgende editie en de 1e lustrum van de Marathon van Leens vindt plaats op 20 november 2010.
Foto's van Gea Scheuneman en Toli Schanssema, zie: Mijn hardloopfoto's
Een verslag, meer foto's en een uitslagenlijst, zie: Marathon van Leens
Meer foto's en een verslag (Duits) van Arne Franck, zie: 100 MC