web counter
* * * HARTELIJK WELKOM OP MIJN WEBSITE * * * HERZLICH WILLKOMMEN AUF MEINER HOMEPAGE * * * WELCOME TO MY WEBSITE * * *

14-05-2008. Ostfriesland Marathon Hesel (Duitsland)
Het was weer gezellig bij de Ostfriesland Marathon in Hesel, waar men kon kiezen uit verschillende wedstrijden, marathon, 28 km, Staffel Marathon (3x14 km), 10 en 5 km. Tevens werden er nog verschillende jeugdlopen georganiseerd.Frans Scheuneman en Toli schanssema twee leden van het Administratiekantoor Schuitema-team hadden zich ingeschreven voor de 10 km.De oudste deelnemer was 80 jaar en had zich ingeschreven voor de marathon.Het parcours van de 10 km was vernieuwd en bestond uit vier ronden van 2500 m.Om 16.15 ging de 10 km van start. Het parcours was wel zwaar en ging over verharde wegen en over sintelpaden en er stond ook nog een stevige tegenwind.Frans Scheuneman heeft een uitstekende wedstrijd gelopen en kwam over de finish in een tijd van 46.54 min. waarmee hij de 2e plaats bij de M55 behaalde.Toli Schanssema kan ook terugkijken op een geslaagde gelopen wedstrijd, zijn tijd was 53.24 waarmee hij de 1e plaats behaalde bij de M60.Voor de Staffel Marathon hadden zich ingeschreven Kees de Vries, Egbert Geertsma en Mans Veldsink.Als eerste loper ging Kees de Vries van start. Hij liep een uitstekende tijd van.1.05.02 uur. Egbert Geertsma startte als tweede loper en finishte in 1.14.15 uur.Mans Veldsink als derde loper heeft boven verwachting uitstekend gepresteerd en kwam binnen in een tijd van 58.14 min.Hun totaaltijd was daarmee 3.17.31 waarmee ze de 3e plaats behaalden in het eindklassement.
Foto's van de Ostfriesland Marathon, zie: Mijn fotoalbum